Składniki: 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1 i 1/4 szkl. cukru 5 jajek 1 szkl. oleju 1 szkl. mleka otarta skórka z 1 cytryny Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Olej i cukier razem zmiksować, stopniowo dodawać jajka, cały czas miksując. Następnie dodać 1/3 mąki z wiórkami, dalej miksując. Dodać połowę mleka i zmiksować. I tak do wyczerpania składników. Na końcu dodać otarta skórkę z cytryny. Formę do ciasta (dużą keksówkę) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Przelać do niej przygotowane ciasto. Piec w temp. 160 st. C ok. 1 godz. do tzw. suchego patyczka. Smacznego :-)