Pyszne śledzie, które przyrządzisz błyskawicznie. Następnym razem jabłko zastąpię ananasem z puszki, myślę że będą jeszcze lepsze :-)Składniki:1 tacka matjasów ok. 250g np. Lisnera1 cebula1 jabłko1 czubata łyżka majonezu2 płaskie łyżki gęstej śmietany1 płaska łyżka musztardy3 łyżeczki currysok z cytrynyWykonanie:Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na wrzątek na 1 minutę, żeby ją lekko sparzyć. Jabłko obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śledzie pokroić w paski lub kostkę, skropić kilkoma kroplami z cytryny.Majonez, śmietanę i musztardę wymieszać w miseczce razem z curry. Dodać wystudzona cebulę, starte jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki, do przegryzienia.Smacznego :-)