ßßß

Tym razem proponuję coś na deser z dynią :-) Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne, pięknie pachnie. Dodatkową zaletą jest to, że zrobicie je w mig :-) i w mig zniknie z talerza. Jeśli chcecie nim poczęstować również gości, to proponuje podwoić porcję :-)Składniki:ok. 30 dag miąższu z dyni2 szkl. mąki1 szkl. cukru4 jaja1/2 szkl. oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej2 łyżeczki przyprawy do piernikacukier puder do posypaniaWykonanie:Jajka i cukier ubić mikserem. Następnie dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. Wszystko razem zmiksować, po czym dodać dynię startą na tarce o grubych oczkach i za pomocą łyżki wymieszać. Przełożyć do brytfanki wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką, wstawić do piekarnika w temp. 180 st.C na 50 minut.Po wyjęciu i ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego :-)