ßßß Cookit - przepis na Sałatka z tuńczyka z fasolą

Sałatka z tuńczyka z fasolą

nazwa

Wykonanie

Idealna sałatka na drugie śniadanie. Czas przygotowania bardzo krótki, czas przyjemności z jedzenia - zależy od spożywającego;-)
tuńczyk w sosie własnym duże kawałki,
1/2 czerwonej cebuli,
1 mała puszka czerwonej fasoli,
1 spory pomidor,
kawałek czerwonej i żółtej papryki,
solidna garść posiekanej natki pietruszki,
sól i świeżo mielony pieprz do smaku,
oliwa.
Tuńczyka wrzucam do miski, dodaję do niego cebulę pokrojoną w półpiórka, odsączoną czerwoną fasolę, pokrojonego w kostkę pomidora (pozbawionego wcześniej skórki i pesteczek), kawałki papryki także pokrojone w kostkę i natkę pietruszki.
Odrobinę solę, dodaję pieprz i trochę oliwy.
Wszystko delikatnie mieszam i jem z grzankami.
Ot, cała filozofia sałatkowa - szybko, kolorowo i smacznie.
Źródło:http://barbarinagotuje.blogspot.com/2013/05/saatka-z-tunczyka-z-fasola.html