ßßß
Cookit - przepis na TARTA Z BOCZKIEM WĘDZONYM
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
TARTA Z BOCZKIEM WĘDZONYM
Składniki
Ciasto francuskie
Włoszczyzna
Cebula
Masło
Śmietana 18%
Pieprz
Sól
Czosnek
Jajko
Żółty ser
Wykonanie
SKŁADNIKI:
ciasto francuskie
1 opakowanie mrożonej, krojonej w paski
włoszczyzny
250g
boczku wędzonego
pokrojonego w paski o długości mniej więcej jak
włoszczyzna
2
cebule
pokrojone w piórka2 łyżki
masła
150 ml
śmietany 18%
gałka muszkatałowa
pieprz
,
sól
do smaku3 ząbki
czosnku
1
jajko
100g startego
żółtego sera
Przepis na masę:
jajko
rozkłócamy dokładnie widelcem, dodajemy starty
żółty ser
i
śmietanę
oraz dokładnie mieszamy. Przeciskamy przez praskę ząbki
czosnku
- dodajemy i przyprawiamy
solą
,
pieprzem
i ścieramy odrobinę
gałki muszkatałowej
.Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy
ciastem francuskim
.Na ciasto wykładamy równa warstwę rozmrożonej
włoszczyzny
, następnie podsmażoną wcześniej na
maśle
cebulkę
i
boczek
. Wszystko zalewamy masą. Wstawiamy do piekarnika na ok 30-40 min w temp. do 180C. Taka tartę podaję w parze z
ogórkami
konserwowymi.Smacznego!
Źródło:
http://mj-zesmakiem.blogspot.com/2014/06/tarta-z-boczkiem-wedzonym.html
Przepisy powiązane
"Ślimaczki" ze szpinakiem w cieście francuskim.
"Ślimaczki" ze szpinakiem w cieście francuskim.
"Ślimaczki" ze szpinakiem w cieście francuskim.
"Ślimaczki" ze szpinakiem w cieście francuskim.
"Ślimaczki" ze szpinakiem w cieście francuskim.
Składniki powiązane (0)