SKŁADNIKI:*750g dyni*2-3 duże ziemniaki*2-3 ząbki czosnku*2 cebule*garść rozmarynu*0,5 l. przygotowanego przyprawionego bulionu*szczypta ostrej paprykiZiemniaki kroimy w kostkę i gotujemy, zalewamy bulionem. Na głębokiej patelni dodajemy drobno pokrojoną cebulę, dynię i czosnek. Dusimy na odrobinie oliwy , w trakcie smażenia dodajemy kilka łyżek masła. Dynie obficie obsypujemy rozmarynem i szczyptą ostrej papryki . W domu jeszcze długo po smażeniu unosi się zapach słodyczy i rozmarynu.... , gdy warzywa już rozmiękną- dodajemy je do bulionu z ziemniakami. Zupę miksujemy blenderem na jednolitą gładką masę.Zupa ma piękny słoneczny kolor i mocno rozgrzewa. Można ją podać z czosnkowymi grzankami lub z bagietką. Smacznego!