Wykonanie
Do zrobienia
masła migdałowego nie potrzeba niczego więcej niż
migdały i blender, tak samo jak przy
maśle fistaszkowym. Użyłam ok 100 gram
migdałów, bo akurat tyle miałam, można zrobić z dowolnej ilości. Nie dodałam żadnej
soli ani
cukru, czy
miodu. Stwierdziłam, że jak
będę miała ochotę to sobie posolę albo posłodzę, nie
będę o tym decydować naprzód.Okazało się, że
migdały są dużo bardziej kruche niż
fistaszki.
Masło wyszło gładkie, ale nie tak kremowe jak
orzechowe, bo nie chciałam żeby było lejące. Nie blanszowałam ich, bo skórka to dodatkowy błonnik ;)Drugie śniadanie mam dzisiaj bardzo pożywne:
jabłko pokrojone w plastry, przesmarowane
masłem migdałowym i posypane
cynamonem i
brązowym cukrem, polecam! :)Smacznego!