Wykonanie
JAGODOWE BABECZKI
Czyli czas na sezonowe, wakacyjne
owoce :)Składniki (na ok. 12 sztuk):125 g miękkiego
masła,3/4 szklanki
cukru,
cukier wanilinowy,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,2
jajka,1 i 1/4 szklanki
mąki,1/2 szklanki
mleka bez laktozy,250 g
borówek amerykańskich.Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni.
Masło ucieramy z
cukrem i
cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Dodajemy po jednym
jajku, jednocześnie dobrze je miksując. Mieszamy na jednolitą masę z przesianą
mąką i
proszkiem do pieczenia. Dodajemy ją łyżkami na przemian z wlewanym
mlekiem. Ciasto nakładamy silikonowych foremek, tak aby zajmowało połowę objętości foremki.Do każdej babeczki wkładamy po 5
borówek. Pieczemy przez około 30 minut, aż wierzch się zrumieni.Po wyjęciu studzimy.
Smacznego!Z wakacyjnym pozdrowieniem :)
Źródło inspiracji:http://www.kwestiasmaku.comPrzepis dodaję do akcji: