ßßß Cookit - przepis na MIODOWA SAŁATKA Z WĄTRÓBKAMI KURCZAKA I OCTEM BALSAMICZNYM

MIODOWA SAŁATKA Z WĄTRÓBKAMI KURCZAKA I OCTEM BALSAMICZNYM

nazwa

Wykonanie

Nigdy nie mów nigdy!
Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, gdyż odkąd pamiętam nie przepadałam za wątróbką. Jednak według tego przepisu jest pyszna!
Składniki (dla 4 osób):
500 g wątróbek kurczaka,
4 garście rukoli,
100 g pestek słonecznika,
2 łyżki ciemnego octu balsamicznego,
2 łyżki płynnego miodu,
olej z pestek winogron,
sól,
świeżo mielony pieprz.
JAK TO ROBIMY?
Na patelni rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy wątróbki i pestki. Podsmażamy na średnim ogniu przez 6 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie na talerzach układamy rukolę. Gdy wątróbki się usmażą zdejmujemy patelnię i wlewamy na nią ocet i miód. Całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.
Wątróbki wraz z słonecznikiem układamy na sałacie i polewamy sosem.
Danie najlepiej smakuje z dużym kieliszkiem wina.
Smacznego!
Przepis: Gino D'acampo
Źródło:http://bosko-bo-wlosko.blogspot.com/2012/08/miodowa-saatka-z-watrobkami-kurczaka-i.html