Wykonanie
Nigdy nie mów nigdy!Nie sądziłam, że kiedyś to
powiem, gdyż odkąd pamiętam nie przepadałam za
wątróbką. Jednak według tego przepisu jest pyszna!
Składniki (dla 4 osób):500 g
wątróbek kurczaka,4 garście
rukoli,100 g pestek
słonecznika,2 łyżki ciemnego
octu balsamicznego,2 łyżki płynnego
miodu,
olej z pestek
winogron,
sól,świeżo mielony
pieprz.JAK TO ROBIMY?Na patelni rozgrzewamy
olej, następnie wrzucamy
wątróbki i pestki. Podsmażamy na średnim ogniu przez 6 minut. Doprawiamy
solą i
pieprzem, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie na talerzach układamy
rukolę. Gdy
wątróbki się usmażą zdejmujemy patelnię i wlewamy na nią
ocet i
miód. Całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.
Wątróbki wraz z
słonecznikiem układamy na sałacie i polewamy sosem.Danie najlepiej smakuje z dużym kieliszkiem
wina.Smacznego!
Przepis:
Gino D'acampo