Wykonanie
Jagodowo... :-)

Składniki na około 18 sztuk:100 g
otrębów owsianych,300 ml
mleka,300 g
mąki pszennej,2 łyżeczki
sody oczyszczonej,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,3
jajka,220 g
cukru,300 ml
oleju słonecznikowego,200 g
jagód (lub
borówki amerykańskiej).Wykonanie:Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Do naczynia wsypujemy
mąkę,
sodę, proszek,
otręby,
cukier i mieszamy. Do drugiego naczynia wbijamy
jajka, roztrzepujemy je trzepaczką, dodajemy
olej,
mleko i mieszamy. Ł ączymy zawartość obu naczyń i
jagody, mieszając mało dokładnie trzepaczką, by składniki się z grubsza połączyły. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, rozdzielamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 20 - 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce.Smacznego :)

Przepis pochodzi z: mojewypieki.com, dodaję go do akcji: