Wykonanie
Korzystając wciąż z uroków
szparagowego sezonu...

Składniki (dla 1 osoby):1
pomidor,1
jajko,5-6
zielonych szparagów,
olej z pestek
winogron,tarty
parmezan,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie.Wykonanie :
Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Szparagi myjemy, osuszamy i odłamuje dolne, twarde części. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z
olejem i smażymy około 3 minut, aż delikatnie zmiękną.

Na
szparagi ostrożnie wbijamy
jajko i smażymy dopóki się nie zetnie.

Doprawiamy
solą,
pieprzem i
ziłami prowansalskimi. Na koniec posypujemy
parmezanem i
pomidorem. Od razu podajemy!

Smacznego :)Przepis Tomka Woźniaka z ostatniego nr magazynu KUCHNIA.