ßßß Cookit - przepis na Paluchy serowe

Paluchy serowe

nazwa

Wykonanie

Feniksowa Kuchnia
Podstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do serca.
Blog > Komentarze do wpisu
« Tatterowiec
Popękane ciasteczka czekoladowe »
Dawno nie robiłam nic z ciasta francuskiego. Jakoś nie miałam ochoty na słodkie, ale na samo ciasto francuskie i owszem ! :)
Prosty jak drut przepis, który polecam każdemu, kto zamiast chipsów i innych przekąsek, woli coś zdrowszego :)
Mój mąż pochłonął do piwa WSZYSTKIE! OD RAZU !!
Składniki:
2 opakowania ciasto francuskiego
300g żółtego ostrego sera
sól
oregano, zioła prowansalskie
roztrzepane jajko do posmarowania
Rozłożony płat ciasta francuskiego posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Ścieramy ser na tarce i obficie posypujemy nim ciasto. Następnie solimy i posypujemy oregano. Ja lubię dużo! :)
Przykrywamy następną warstwą ciasta francuskiego i kroimy na paski o szerokości ok 1,5cm.
Zwijamy je w ruloniki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubą solą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220oC i pieczemy około 20 minut.
SMACZNEGO!
sobota, 17 listopada 2012, feniksowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Życie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...
Pierogi z kapustą i grzybami
Pikantna zupa kapuściana z ...
Liebster Blog
Polski chleb na zakwasie
Zakręcone muffinki o smaku ...
KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...
Popękane ciasteczka ...
Paluchy serowe
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://feniksowakuchnia.blox.pl/2012/11/Paluchy-serowe.html