Wykonanie
Feniksowa KuchniaPodstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do
serca.Blog > Komentarze do wpisu« TatterowiecPopękane
ciasteczka czekoladowe »
Dawno nie robiłam nic z
ciasta francuskiego. Jakoś nie miałam ochoty na słodkie, ale na samo
ciasto francuskie i owszem ! :)Prosty jak drut przepis, który polecam każdemu, kto zamiast
chipsów i innych przekąsek, woli coś zdrowszego :)Mój mąż pochłonął do
piwa WSZYSTKIE! OD RAZU !!Składniki:2 opakowania
ciasto francuskiego300g żółtego
ostrego serasóloregano,
zioła prowansalskieroztrzepane
jajko do posmarowaniaRozłożony płat
ciasta francuskiego posypujemy
solą i
ziołami prowansalskimi. Ścieramy
ser na tarce i obficie posypujemy nim ciasto. Następnie solimy i posypujemy
oregano. Ja lubię dużo! :)Przykrywamy następną warstwą
ciasta francuskiego i kroimy na paski o szerokości ok 1,5cm.Zwijamy je w ruloniki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym
jajkiem i posypujemy grubą
solą.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220oC i pieczemy około 20 minut.SMACZNEGO!
sobota, 17 listopada 2012, feniksowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyŻycie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...Pierogi z
kapustą i
grzybamiPikantna zupa kapuściana z ...Liebster BlogPolski
chleb na zakwasieZakręcone muffinki o smaku ...KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...Popękane
ciasteczka ...Paluchy
serowePisz blog
zamów newsletter