Wykonanie
Ten przepis to wspomnienie z dzieciństwa. Robiła go nam zawsze Babcia na śniadanie, posypywała obficie
cukrem. W zimę to idealne ciepłe śniadanie. Przepis jest bardzo ekonomiczny i smakuje wybornie:)) Robi się go ekspresowo.Spróbujcie takiego słodkiego śniadania.

Składniki dla jednej osoby:1 czerstwa
bułka - ja zawsze używam z dnia poprzedniegook szklanki
mleka - to zależy ile wchłonie
bułka2 łyżki
masłacukier kryształ wg uznania

Przygotowanie:1.
bułkę przekroić na pół umieścić w misce i zalać
mlekiem tyle ile wchłonie ale nie za dużo aby nie rozmokła całkowicie2.Smażyć na
maśle, z obu stron, aż będą złote.Podawać oprószone
cukrem.Ja czasami dodaję
serek Danio,
dżem lub
krem czekoladowy:)Smacznego:))