ßßß Cookit - przepis na Aromatyczna przekąska

Aromatyczna przekąska

nazwa

Wykonanie

Danie proste, dosyć szybkie i niezbyt pracochłonne.
Białą, surową kiełbasę wkładamy na 5 minut
do wrzącego białego wina.
Następnie robimy kilka
ukośnych nacięć na każdej kiełbasce i wstawiamy
do gorącego piekarnika na 20-25 minut.
Cebulę czerwoną i białą kroimy w piórka.
Smażymy ją na oliwie,
obficie doprawiamy
majerankiem i cząbrem.
Do cebuli wlewamy kilka stołowych łyżek wina, w którym gotowała się kiełbasa,
dorzucamy garść suszonej żurawiny.
Jeszcze 2-3 minuty dusimy.
Kiełbasę wyjmujemy z piekarnika, ozdabiamy sosem cebulowo-żurawinowym i zieleniną.
Przekąska ta fantastycznie komponuje się z chrzanem i świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2010/04/aromatyczna-przekaska.html