ßßß
Cookit - przepis na Mexicana
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mexicana
Składniki
Pomidor
Cebula
Seler naciowy
Olej
Liść laurowy
Bulion warzywny
Tabasco
Wykonanie
1 kg
pomidorów
2
cebule
2 gałązki
selera naciowego
3 łyżki
oleju
1
listek laurowy
150 ml
bulionu warzywnego
5 - 6 kropli
tabasco
Z
pomidorów
zdejmujemy skórę, usuwamy trzonek oraz pestki, a miaższ kroimy w kostkę.
Cebulę
drobno siekamy,
seler
kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzać
olej
i zeszklić
cebulę
.
Pomidory
,
seler
i
listel laurowy
dodajemy do
cebuli
, któtko dusimy. Wlać
bulion warzywny
i zagotować.
Zupę gotujemy przez 30 min, aby warzywa były miękkie, następnie miksujemy. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
oraz
tabasco
na pikantnie. Podajemy bez dodatków.Choć moją podałam z grzankami :)
Bardzo sycąca !!!
Źródło:
http://funandtaste.blogspot.com/2011/11/mexicana.html
Przepisy powiązane
Zupa pomidorowa na włoski sposób-najlepsza
Zupa pomidorowa na włoski sposób-najlepsza
Zupa pomidorowa na włoski sposób-najlepsza
London Particular, czyli brytyjska zupa grochowa z szynką
London Particular, czyli brytyjska zupa grochowa z szynką
Składniki powiązane (0)