Wykonanie
autor przepisu Viola
10 jaj2
żółte papryki10 kolb
młodej kukurydzymała puszka
kukurydzy2
cebule200 g startego
żółtego sera2 czubate łyżki
majonezuszczypta kukurmy
sól,
pieprzJajka ubijamy dodajemy
starty ser.
Kolby kukurydzy kroimy w plasterki, obgotowujemy w osolonej wodzie, dodajemy pokrojoną w talarki
cebulę, chwilę gotujemy, odlewamy.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Kolby kukurydzy,
kukurydzę z puszki,
cebulę oraz
paprykę mieszamy dodajemy 2 czybate łyżki
majonezu, przyprawiamy
solą,
pieprzem i szczyptą kukurmy, jeszcze raz mieszamy. Zalewamy
jajkami z
serem, mieszamy. Przekładamy do posmarowanej
masłem lub
oliwą tortownicy ( bądź silikonowej).
Pieczemy 1 godz. w 150 st. Po tym czasie zostawiamy naszą tortillę na 5min w wyłączonym piekarniku