ßßß
Na 4 tartaletki100 g płatków owsianych200 ml mleka orzechowego1 jabłko ok 130 g - zetrzeć na tarce o małych oczkach50 g miodu20 g złotego siemienia lnianego4 plastry świeżego ananasaolej arachidowy do wysmarowanie foremekMleko zagotować, domieszać pozostałe składniki (prócz ananasa), zmniejszyć temperaturę i podgrzewać przez 5 minut. Następnie przełożyć masę do wysmarowanych foremek, ułożyć po plasterku ananasa. Odstawić do ostygnięcia, następnie przykryć i schować na noc do lodówki.
Rano tuż przed poranną toaletą, rozgrzewamy piekarnik do 210°C (termoobieg 190°C ).Wstawiamy tartaletki do piekarnika i zapiekamy przez 20-25 minut. W tym czasie wszystkie odświeżające czynności wykonujemy, następnie tartaletki wyjmujemy.
Stolik nakrywamy i ciepłe śniadanko podajemy.
A jak i czym do smaku przyozdobicieto już Waszej fantazji i głodnym brzuszkom pozostawiam.


Smacznego życzy!Violaautorka przepisu