Wykonanie

owsianka zapieczona z crunchy, śniadaniowymi
płatkami i
jabłkiemoatmeal baked with
muesli, bkfst flakes and apple

Ażeby opisać nieco dzisiejsze śniadanie, użyję dwóch słów - słodko chrupie . Jeżeli sama pieczona owsianka Wam smakuje, to jestem pewna, że czując w niej słodkie crunchy staniecie się jej fanami.

/1 porcja/- 4 łyżki
płatków owsianych- 4 łyżki naturalnego crunchy- 1/2 szklanki
mleka- 1/2
jabłka- 1 łyżeczka
mioduPłatki owsiane mieszamy z
mlekiem i
miodem, podgotowujemy lekko.
Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce, a następnie wraz z crunchy dodajemy do owsianki i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do ceramicznego naczynia i pieczemy 20 minut w temperaturze 180*C.