Wykonanie

Składniki2
czerwone paprykiOkoło 15 filecików
anchois (moje z pikantnej
oliwy)Pół małej
cebulki (nie
szalotki)2 łyżeczki
natki pietruszki3 plasterki
sera żółtego odtłuszczonegoPrzygotowanie
Paprykę włożyć do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na 10 minut. Wyjąć i zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki, oczyścić z nasion. Na tak przygotowane
papryki kolejno nakładać filecik
anchois (1-2 sztuki), i łyżeczkę drobno pokrojonej
cebulki zmieszanej z
natką. Na koniec położyć paseczek
sera żółtego i zawijać jak zrazy. Układać w naczyniu żaroodpornym, posypać resztką
natki i
sera. Piec w 200 stopniach przez 10 minut. Są wyśmienite zarówno na zimno jak i na ciepło, choć szybko stygnął...ale to w końcu przekąska, więc ciepła być nie musi.

Ja sobie podjadam te pikantne papryczki prosto z lodóweczki :)

SMACZNEGO SIOSTRY!