Składniki1 puszka białej fasoli1/2 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego bez dodatku cukru2 łyżeczki curry1 łyżeczka kurkumy1 jajko2 łyżki oliwy z oliwekSól do smakuPrzygotowanieZ fasoli robimy puree - ja przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Rozgrzewamy na patelni łyżkę oliwy i smażymy placuszki nakładając łyżeczką do herbaty. Smażymy po kilka minut z każdej strony - placuszki ładnie się zrumienią. Zdejmujemy placuszki, wlewamy kolejną łyżkę oliwy i kładziemy masę z fasoli do końca.Uzyskane placuszki dzielimy na dwie porcje. Podajemy według apetytu zamiast ziemniaków. Ja zafundowałam sobie z sosem pieczarkowym. Było baaardzo sycące a sos pieczarkowy nadał placuszkom aksamitny smak.SMACZNEGO SIOSTRY!