Wykonanie

Składniki
Pierś z kurczakaPół
czerwonej papryki4 plasterki
sera żółtego light1 łyżeczka
papryki ostrej i jedna słodkiej
sólPrzygotowanieDla większego efektu
smakowego mięso zostawiłam przyprawione na noc w lodówce - opłaciło się! Więc tak:
kurczaka przecinamy na płaty, każdy solimy i z obu stron posypujemy
papryką - z jednej może być słodką a z drugiej ostrą...choć w ogólnym rozrachunku nie ma to znaczenia ;)Z
papryki zdejmujemy skórę - ja po prostu obrałam cieniutko nożem. Kroimy w patyczki. Teraz zawijanie - na każdy płat
mięsa kładziemy plaster
sera i patyczek z
papryki, zawijamy w
mięso i kładziemy kolejny patyczek, zawijamy dalej i kładziemy kolejny plasterek
sera i kolejny patyczek i zawijamy i kładziemy kolejny patyczek i zawijamy i tak do końca - ile się uda.
Potem ślicznie wygląda taka roladka po przekrojeniu ;)Gotujemy standardowo 15 minut na parze zawinięte w folię aluminiową. Zdrowo, lekko, pysznie ;)

SMACZNEGO SIOSTRY!