Wykonanie
SkładnikiCiasto200ml puree z
fasoli (u mnie czarna)3
jajka3 łyżki
mleka w proszku odtłuszczonego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody4 łyżki
kakao odtłuszczonego bez
cukru20 łyżek fruktozy (bo lubię bardzo słodkie)Nadzienie30 suszonych
śliwekPrzygotowanieSkładniki na ciasto mieszamy razem w misce na gładką masę. Małe foremki lub papilotki układamy na blaszce do pieczenia. Wypełniamy dna
ciastem i do każdej kładziemy
śliwkę. Teraz zalewamy
ciastem niemal do pełna. Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut. Trzeba pilnować aby się nie przypiekły. Z podanej ilości ciasta wyszło mi 30 cupeceakesów.
Pyszne,
czekoladowe z rozpływającym się w ustach nadzieniem! Muszę popracować nad ich przystrojeniem...ale to już następnym razem :)SMACZNEGO SIOSTRY!