Składniki200ml puree fasoli (u mnie czerwona)3 jajka3 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego2 łyżki kakao odtłuszczonego bez cukru5 łyżek cukru brązowego10 suszonych moreli10 suszonych śliwek1 łyżeczka proszku do pieczenia, w diecie bezglutenowej używamy sodę oczyszczonąPrzygotowanieSkładniki mieszamy. Owoce kroimy w paski i mieszamy z masą na ciasto. Ja piekłam w keksówce 11x20 cm. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Otwieramy piekarnik i studzimy ciasto. Wystudzone kroimy i zjadamy ;)Ciasto smakuje jak...nadziewana czekolada! Nie przesadzam! Morele ciut chrupią a śliwki nadają soczystości. Ma smak czekoladowy i pięknie pachnie. Gwarantuję, że zaspokoi każdą "chętkę" i... ujarzmi PMSa :)...w moim przypadku ujarzmił! (nie przesadzam!)SMACZNEGO SIOSTRY!