Wykonanie

Składniki5 małych
jajek4
zielone oliwki4
czarne oliwki5 kawałków
suszonego pomidora10dkg
szynki z indyka w kawałkukilka plasterków
fety 12%1 nieduża
cebula1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
kurkumy1 łyżeczka
rozmarynu1/8 łyżeczki
gałki muszkatołowej1/8 łyżeczki
białego pieprzuPrzygotowanie
Szynkę i
cebulkę kroimy i podsmażamy na
oliwie. Ja wlałam łyżkę
oliwy ze słoiczka z
pomidorami. Podsmażamy i kroimy resztę składników według upodobania. Dodatki do takiej tortilli to tylko kwestia zawartości lodówki.
Jajka roztrzepujemy z wszystkimi
przyprawami i dodajemy do nich podsmażoną
szynkę z
cebulką i resztę składników prócz
sera. Mieszamy i wylewamy na foremkę. Teraz rozrzucamy
ser kawałkami po całości. Wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Gotowe :)

To bardzo praktyczne jedzenie, bo możemy jeść również na zimno. Ja robię taką tartę na śniadanie. Zjadam kawałek na ciepło a
potem w ciągu dnia mam przekąski. Jem ją też na zimno na kolację z odrobiną jakiegoś sosu. Bardzo ją lubię bo co i rusz natykam się a to na
oliwkę a to na kawałek
sera lub na
pomidora...PYCHA!SMACZNEGO SIOSTRY!