Składniki15 dkg wątróbki drobiowej2 cebulki2 piersi z kury3 jajka30 ml wody2 łyżki oliwy z oliwek - na diecie Dukana smażymy na mlekuSól, pieprz, słodka czerwona paprykaPrzygotowaniePiersi z kury kroimy środkiem wzdłuż aby uzyskać cienki płaty mięsa. Możemy jeszcze rozbić dodatkowo tłuczkiem. Obtaczamy te płaty w słodkiej papryce i solimy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy poszatkowaną cebulkę. Wątróbkę parzymy wrzątkiem 3 minuty, wyjmujemy, szatkujemy i mieszamy z cebulką. Jajka roztrzepujemy z wodą, dodajemy sól i pieprz do smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy na spód kurczaka i polewamy warstwą jajka. Potem kolejno przekładamy wątróbkę i płaty mięsa każde "piętro" polewając jajkami. Zapiekamy w 200˚ przez 40 minut.Mięso jest pyszne, dobrze się trzyma, świetnie kroi - polecam!SMACZNEGO SIOSTRY!