Wykonanie
Przerost candidy w naszym organizmie prowadzi do zawrotów głowy, nadmiernego zmęczenia, migren i nerwowości, a w efekcie do nadwyrężenia pracy nerek, wątroby i układu odpornościowego, a to tylko niektóre symptomy zbyt dużej ilości drożdżaków w naszym organizmie.
Grzybice to już choroba cywilizacyjna i warto przemyśleć spożywanie
drożdży oraz produktów, które sprzyjają rozwoju
grzybicy. Co pomaga grzybom?? -
cukier, wszelkie
słodycze, drożdżówki,
chleb z
drożdżami, faszerowane hormonami i antybiotykami
mięso, pozbawiona wartości odżywczych biała
mąka,
alkohol (
piwo!), wszelkie
bułki,
kawa - to wszystko pomaga w rozwoju, ale nie nam - tylko
grzybom!W Nowym Roku powiedz STOP!!Podaruj i sobie i swojej rodzinie to co najlepsze!O tym jak ŁATWO UPIEC pyszny
chleb bez
drożdży, robienia skomplikowanego (dla wielu osób) zakwasu i "bawienia" się w domową piekarnięprzekonam Was już dziś!bo dodatkowo nie zawiera glutenu, czyli
białka, które może powodować różne dolegliwości ze strony układu pokarmowego -
bóle brzucha, kolki, biegunki, przewlekłe i uciążliwe wzdęcia, na które skarży się coraz więcej z Was!Biała
mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.Efekt jest taki, że po spożyciu białej
mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i
sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała
mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak
bóle stawów, nadciśnienie, poziom
cukru we
krwi. A to właśnie może powodować gluten.Wypieki z rośli strączkowych to fantastyczna alternatywa do tradycyjnych wypieków z
mąki.Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku„Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu”.
W I
serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.W poradniku „Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu” jest to gluten.W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to
cukier.
Chleb jest zwarty i nie kruszy się dzięki
mące ryżowej- to składnik, którego nie można tutaj niczym zastąpić.Przechowujemy go 3 dni w szafce w ściereczce lub w lodówce w dolnej szufladzie - również w ściereczce.
Dzięki odjęciu
żółtek i wykorzystaniu chudego
jogurtu oraz sylikonowej formy,
chleb jest również świetną propozycją dla osób dbających o linię. Jedna kromka to około 100kcal.Cały
chleb to mniej więcej:
Życzę Wam wszystkim dużo, dużo, dużo zdrowia na cały Nowy Rok!Życzę abyśmy świadomie podejmowali decyzjeco i jak jemy i żeby jedzenie nas leczyło,sprawiało przyjemność i dodawało energii!!Szczęśliwego Nowego Roku :)))
Zapraszam po więcej przepisów!