Wykonanie
Zauroczyłam się połączeniem "
mleka ryżowego" z
truskawkami bo właśnie do tego koktajlu takiego zestawienia użyłam i nie dość, że przyciąga mnie niesamowicie zapach- jest zupełnie inny niż zwykłe
krowie mleko, pachnie
ryżem a kto nie lubi zapachu świerzego ryżu?! i jest bardzo a to bardzo lekki a dodanie
soku z limonki to już w ogóle cudo. Nie pamiętam kiedy piłam coś równie delikatnego, w końcu tradycyjne koktajle są bardzo syte, gęste i ciężkie. Można taki lekki koktajl również przygotować z "
mleka sojowego" - polecam:)

mojego przepisuSkładniki:1l
mleka ryżowego (użyłam Valsoia)1/2 kg
truskawek1 łyżka
cukrusok z połowy
limonkikostki
loduPrzygotowanie:Do malaksera wrzucić
truskawki,
cukier oraz
limonkę, zmiksować na papkę. Powoli dolewać
mleko ryżowe i jeszcze chwilę miksować.Podawać z kostkami
lodu.Smacznego:)