Wykonanie
Śniadanie idealne, ponieważ bez wysiłku, na szybko więc dla zabieganych nie mających czasu na przygotowanie czegoś więcej...jak dla mnie wystarczająco pożywne, z dodatkiem
kaparów i
oliwek z pyszną grzanką, można zabrać bez problemu w
śniadaniowym pojemniku nawet do pracy...
jajko się nie rozpada! Polecam również na śniadanie Wielkanocne:)

przepis własnySkładniki: na 4 porcję4
jajka4 grzanki z
chleba tostowego4 łyżki
masła ( najlepiej solonego )2 łyżeczki
kaparów2 łyżeczki posiekanych zielonych
oliwek4 łyżki posiekanego
szczypiorku1 łyżeczka posiekanej drobniutko czerwonej
chilisól,
pieprz do smaku1 łyżka
octu winnegoDo teflonowej głębokiej patelni wlewamy
wodę ( ja użyłam woka )by sięgała 3/4 wysokości patelni.Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy
ocet winny i wbijamy
jajka ( ja wbijałam po 2 sztuki ) gotując je ok 1-1,5 minuty.Przygotowujemy w tosterze cztery grzanki, wyjmujemy
jajka łyżką cedzakową, kładziemy na gorących grzankach, topimy
masło, dodajemy
chili,
kapary i
oliwki i chwilę smażymy. Polewamy
jaja kaparowo oliwkowym maślanym sosem, posypujemy
szczypiorkiem i podajemy na stół.Smacznego!Dodaję do akcji: