Takie tam do piwa, wina, wódki... małe przekąski... co prawda najlepsze ciepłe ale zimne również nie najgorsze. Ciekawy smak słodkości w połączeniu z dojrzewającą szynką i delikatnym kozim serkiem, proste i szybkie w wykonaniu :) idealne na Andrzejki, domówkę czy Sylwestra!Źródło: TapasSkładniki:12 daktyli120g sera koziego typu fromageszczypta pieprzu cayennesól morskaodrobina oliwy z oliwek3 łyżki soku z cytrynykilka gałązek świeżego tymianku100g szynki SzwarcwaldzkiejwykałaczkiPiekarnik rozgrzać do temperatury 180'CDaktyle wypestkować i nieco naciąć wzdłuż. Ser wymieszać do gładkiej konsystencji. Daktyle napełnić serem, posypać pieprzem cayeńskim i solą. Każdy daktyl owinąć plasterkiem szynki i przymocować gałązkę tymianu. Daktyle ułożyć na blasze, skropić olejem i zapiekać w piekarniku 10 minut. Gorące pokropić sokiem cytrynowym. Najlepsze ciepłe :)