ßßß Cookit - przepis na Daktyle nadziewane kozim serem

Daktyle nadziewane kozim serem

nazwa

Wykonanie

Takie tam do piwa, wina, wódki... małe przekąski... co prawda najlepsze ciepłe ale zimne również nie najgorsze. Ciekawy smak słodkości w połączeniu z dojrzewającą szynką i delikatnym kozim serkiem, proste i szybkie w wykonaniu :) idealne na Andrzejki, domówkę czy Sylwestra!
Źródło: Tapas
Składniki:
12 daktyli
120g sera koziego typu fromage
szczypta pieprzu cayenne
sól morska
odrobina oliwy z oliwek
3 łyżki soku z cytryny
kilka gałązek świeżego tymianku
100g szynki Szwarcwaldzkiej
wykałaczki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180'C
Daktyle wypestkować i nieco naciąć wzdłuż. Ser wymieszać do gładkiej konsystencji. Daktyle napełnić serem, posypać pieprzem cayeńskim i solą. Każdy daktyl owinąć plasterkiem szynki i przymocować gałązkę tymianu. Daktyle ułożyć na blasze, skropić olejem i zapiekać w piekarniku 10 minut. Gorące pokropić sokiem cytrynowym. Najlepsze ciepłe :)
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2013/11/daktyle-nadziewane-kozim-serem.html