Wykonanie

Składniki:750g
sera twarogowego ( użyłam Piątnicy )1 szklanka
cukru6 całych jaj1 opakowanie proszku budyniowego
waniliowego1
ananasŻółtka roztrzepać a następnie dodać
ser i budyniowy proszek,
białka ubić na sztywno z
cukrem dodać do masy serowej delikatnie mieszając od
spodu.Masę
serową wylać do formy, powciskać niewielkie plasterki
ananasa na wierzch i piec w temperaturze 170'C przez dobrą godzinę. W tym czasie zrobić
ananasowe kwiaty czyli obrać
ananasa, cieniutko pokroić 6 plastrów i włożyć każdy plaster do foremki muffinowej.Po wyciągnięciu upieczonego sernika wstawić kwiaty do piekarnika i suszyć przez godzinę w temperaturze 100'CSernik obsypać
cukrem pudrem i ułożyć na nim kwiaty
ananasa, które również lekko obsypać pudrem. Smacznego!