ßßß
Składniki:750g sera twarogowego ( użyłam Piątnicy )1 szklanka cukru6 całych jaj1 opakowanie proszku budyniowego waniliowego1 ananasŻółtka roztrzepać a następnie dodać ser i budyniowy proszek, białka ubić na sztywno z cukrem dodać do masy serowej delikatnie mieszając od spodu.Masę serową wylać do formy, powciskać niewielkie plasterki ananasa na wierzch i piec w temperaturze 170'C przez dobrą godzinę. W tym czasie zrobić ananasowe kwiaty czyli obrać ananasa, cieniutko pokroić 6 plastrów i włożyć każdy plaster do foremki muffinowej.Po wyciągnięciu upieczonego sernika wstawić kwiaty do piekarnika i suszyć przez godzinę w temperaturze 100'CSernik obsypać cukrem pudrem i ułożyć na nim kwiaty ananasa, które również lekko obsypać pudrem. Smacznego!