Bardzo prosty i smaczny chłodnik na gorące dni :-) knelki, kluseczki czy jak tam wolicie nazwać te serowe małe łezki nadają egzotycznego indyjskiego smaku , szczególnie w połączeniu z mlekiem kokosowym!przepis własnySkładniki: na 2 porcje1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej400g mleka kokosowegosok z połowy cytryny2 łyżki wody różanejopakowanie serka Arla Apetina z papają i curryłyżka mąki kukurydzianej1/2 łyżeczki ( płaskiej ) mąki ziemniaczanejowoce ( u mnie ogrodowe truskawki oraz poziomki )Przygotowanie:Umieść kaszę jaglaną w misie miksera kielichowego, dodaj mleko kokosowe, sok z cytryny oraz wodę różaną, zmiksuj całość na bardzo gładką masę i włóż do schłodzenia do lodówki na czas przygotowania kluseczek.Do miseczki przełóż serek, dodaj mąkę ziemniaczaną oraz kukurydzianą, zagotuj wodę i kładź łyżką masę serową na wrzątek dosłownie na chwilę, bardzo szybko wypłyną. Do miseczek przelej chłodnik jaglany, ułóż na wierzchu knelki serowe i udekoruj ulubionymi owocami. Zjedz puki zimne! Smacznego!