Wykonanie
            Przepis prosty, składniki smakowite i zdrowe, więc nie czekał długo na realizację.Składniki na ok. 30 
ciasteczek:4 średnie 
jajka100 g 
rodzynek150 g 
słonecznika lub dyni - dałam większość 
słonecznika i łyżkę dyni100 g 
orzechów włoskich lub 
migdałów - dałam 150 g mieszanki, również z 
orzechami nerkowcadołożyłam kilka fig
Jajka lekko roztrzepałam i dosypałam do nich wymieszane i pokrojone na niewielkie kawałki 
bakalie.Z masy zrobiłam kupki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyłam do piekarnika na 15 min. w temp. 160   0 C.
Ciasteczka, ku mojemu zdziwieniu, nie wyszły chrupiące, bo takich się spodziewałam, tylko bardzo miękkie, co nie jest ich wadą, a wręcz przeciwnie.Ja bym je tylko trochę podkręciła: dodałabym łyżkę 
miodu i sporą szczyptę 
imbiru i 
kurkumy. I może też mniej 
słonecznika, a więcej fig albo 
daktyli.Oczywiście to nie znaczy, że w tej postaci jaka jest te 
ciasteczka długo poleżą;)

