Wykonanie

Dzisiaj odkopany w archiwum wpis z
sojowym daniem. Zapodział się, a jest w sam raz na obecną
cukiniową obfitość:)Była sojowa
sałatka, domowe
mleko sojowe i
ciasteczka z okarą, a dzisiaj proste danko obiadowe bądź kolacyjne:
soja z
kaszą gryczaną i dodatkiem warzyw.Składniki na jedną porcję:ok. 50 g soi3-4 łyżki
kaszy gryczanej (zostało mi z innego dania)kawałek
cukiniikilka
pieczarekząbek
czosnkułyżka
oliwysos sojowy,
sok z cytryny,
lubczykSoję (sn) ugotowałam tak, jak w przepisie na
sałatkę. Odsączyłam, pokropiłam
sokiem z cytryny (k), posypałam szczyptą
lubczyku (g), wrzuciłam na rozgrzaną
oliwę (sł), dodałam pokrojone
pieczarki i
cukinię (sł). Chwilkę podsmażyłam, wcisnęłam
czosnek (o), odrobinę
sosu sojowego (sn), szczyptę
suszonych pomidorów (k) i na koniec dorzuciłam
kaszę gryczaną (g).Posypałam
koperkiem i z wielkim apetytem zjadłam:)

"Nie wierz, że zrobisz wielki postęp robiąc to, co niekonieczne, trzy
razy szybciej."Peter DruckerKomentarze