Wykonanie

Zawsze robię tego typu śniadania (oparte na
kaszy jaglanej, płatkach zbożowych bądź
ryżu) z dodatkiem
owoców:
jabłek,
gruszek lub innych sezonowych.Przygotowując wczorajsze śniadanie miałam zamiar dodać
kaki (bardzo sezonowe i swojskie;), ale po ugotowaniu
ryżu zamiar zmieniłam i zrobiłam bez żadnych
owoców, a za to z dodatkiem fig i
śliwek - rzadziej ich używam niż pozostałych
bakalii, a teraz zaopatrzyłam się w nie z okazji świąt.Składniki na porcję:* ok. 60 g
ryżu brązowego naturalnego* duża
figa* 2 duże
śliwki suszone* łyżeczka
miodu spadziowego* 1-2 łyżki
orzechów włoskichBakalie najlepsze eco -
figa smakuje jak
figa, a
śliwki są mięsiste i aromatyczne:)Do ugotowanego
ryżu wrzuciłam pokrojone drobno
bakalie, polałam
miodem i z wielkim, wielkim smakiem spałaszowałam:)

"Można dożyć stu lat, jeśli poświęci się wszystko to, co sprawia, że chciałoby się żyć tak długo. "
Woody Allen