Wykonanie

Przepis na tę bardzo szybką do przygotowania
konfiturę (chociaż nie jestem pewna, czy to właściwa nazwa) znalazłam w Wysokich Obcasach Extra .Zmieniłam trochę ilości składników, dorzuciłam
daktyle i posiekane
orzechy.Składniki na 2 słoiczki i miseczkę:* 7
suszonych moreli* 5 dużych
daktyli* 5 dużych suszonych
śliwek* 4
figi* garść
rodzynek* garść
orzechów włoskich* 1 i 1/2 szklanki
mioduPosiekałam drobno wszystkie
bakalie, wrzuciłam do rondelka (oprócz
orzechów), zalałam
miodem i trzymałam chwilę na maleńkim ogniu rozgniatając
bakalie o ścianki.Dorzuciłam
orzechy, wymieszałam i przelałam do słoiczków.
Konfitura smakuje pysznie na grzance, jako dodatek do owsianki czy jaglanki śnia daniowej, nale ś nikó w/ p an kej ków,a także do wyjadania prosto z miseczki/słoiczka.Sprawdzi si ę te ż jako prezent dla łasuchów:)


"Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana,
potem spotyka się z gwałtownym
oporem, a na koniec traktowana jest jako oczywistość."Artur Schopenhauer