Wykonanie

Rzadko robię zupy na wywarze jarzynowym, najczęściej po prostu jarzyny kroję w kostkę i stanowią one element zupy.Tym razem chciałam zrobić zupę czystą, bez warzyw, a warzywa przeznaczyłam na danie z patelni, czyli pyszny produkt uboczny
wywaru.Składniki:*
pietruszka*
seler*
por*
kapusta włoska*
suszone pomidory* łyżeczka
oleju kokosowego (albo
masła)*
kurkuma,
pieprz,
sól,
curry*
ser Gorgonzola*
zielona cebulkaWarzywa po ugotowaniu
wywaru pokroiłam w kostkę (
kapustę zjadłam, bo się rozgotowała, jak to
kapusta), wrzuciłam na rozgrzany
olej kokosowy, sypnęłam
curry i
kurkumą, posoliłam i dodałam trochę
pieprzu, chwilę je podsmażyłam, a na koniec dodałam pokrojone
suszone pomidory.Po przełożeniu na talerz posypałam po wierzchu niewielką ilością
sera Gorgonzola i świeżą
zieleniną.Pyszne danie:)

Szkoda...

"Wyimaginowane dolegliwości są nieuleczalne"
Marie von Ebner-Eschenbach