ßßß Cookit - przepis na * banan

* banan

nazwa

Wykonanie

Musy bananowe to mój ulubiony deser lub II śniadanie.
Z reguły jadam je w cieplejszych porach roku, bo najlepiej smakują takie prosto z lodówki.
W tym sezonie jest mi jednak dość ciepło, wiec jem jak mi przychodzi smak, z tym, że ich nie schładzam, a nawet wręcz przeciwnie: banany po wyjęciu z z lodówki podgrzewam wcześniej na czajniku;)
Wersje robię różne, dzisiejsze to ostatnio wypróbowane.
Wersja I:
* banan
* gruszka
* 2 łyżki kokosu
* 2 łyżeczki karobu
* mleko migdałowe, ryżowe, kokosowe itp.
Wersja II:
* 2 banany
* 1-2 łyżki pasty tahini
* 2 łyżeczki karobu
* mleko ryżowe, migdałowe itp. tyle, żeby uzyskać ulubioną konsystencję
Do obu tych wersji można zamiast karobu dać kakao, tylko wtedy odrobinę dosłodzić miodem, syropem z agawy itp.
Wersja III:
* banan
* gruszka
* 1-2 łyżki pasty tahini
* łyżeczka soku z cytryny
* popping jaglany
Tej wersji nie rozcieńczałam mlekiem, więc wyszedł gęsty krem i chyba najbardziej mi ze wszystkich smakował:)
Wersja IV:
* zamrożony w plasterkach banan
* kostka gorzkiej czekolady
Zamrożonego banana zmiksowałam i posypałam startą czekoladą. To jest sposób na najszybsze, najprostsze i pyszne w smaku lody:)
Musy są zgodne z I fazą MM (bez dodatku poppingu)
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz"
Julian Tuwim
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2014/02/mus-bananowy-kilka-wersji.html