Wykonanie

Odkąd odkryłam białą
rzodkiew, odtąd regularnie serwuję sobie takie surówki z jej udziałem.To dla mnie przekąska, deser, coś zdrowego słodkiego. Lubię bardzo te kombinacje
owocowo-
bakaliowe.Robiłam już surówki z
gruszką, z
czekoladą, były z
jabłkiem, z dodatkiem
banana, a dzisiaj z
ananasem.Składniki na 2 porcje:*
rzodkiew*
pomarańcza (część wycisnęłam)* kilka suszonych
śliwek* kawałek dojrzałego (mój za bardzo nie był)
ananasaRzodkiew obrałam, starłam na grubych oczkach, odstawiłam, żeby puściła sok. Dodałam sok wyciśnięty z 1/4
pomarańczy i wymieszałam z pokrojonym
ananasem,
śliwkami i cząstkami pozostałej
pomarańczy.Lekko schłodziłam.


"Gdybym na początku swojej kariery jako przedsiębiorcy zapytał klientów, czego chcą, wszyscy byliby zgodni: chcemy szybszych koni. Więc ich nie pytałem."Henry Ford