ßßß Cookit - przepis na Krem pistacjowy

Krem pistacjowy

nazwa

Wykonanie

Waniliowo i zielono :) otwieram ten weekend. Jednak udalo mi sie znalesc przepis odpowiedni do obu akcji, ktore darze ogromnym sentymentem. Kojarza mi sie z poczatkiem wiosny. Wiosno przybywaj! A wszystkim zycze smacznego i dobrej zabawy!
Dla 4 osob:
250 ml mleka
100 g zmielonych pistacji
1 laska wanilii
50 g cukru
2 zoltka
3 platy zelatyny
100 g smietany kremowej
Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Mleko zagotowac ze zmielonymi piostacjami i miazszem wyskrobanym z laski wanilii. Zoltka ubic z cukrem w kapieli wodnej na puszysta mase. Dodac mleko pistacjowe i wymieszac. Zelatyne odcisnac z wody, wymieszac z pol szklanki masy pistacjowej i wlac do pozostalej czesci. Wymieszac. Dodac ubita na szytywno smietane kremowa, wymieszac. Przelozyc do pucharkow i odstawic do stezenia.
Wpis uczestniczy w akcjach:
Przepis z: "Lisa. Kochen & Backen" nr 12/2011
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/03/Krem-pistacjowy.html