Wykonanie
Nie mam pojecia,
czemu sie to danie tak nazywa. W kazdym badz razie mozna sie porzadnie najesc ;)
Dla 4 osob:2
cebule3
papryki (moga byc kolorowe) (wzielam mniej)3 lyzki
olejusol.
pieprz4
steki wolowe(po ok. 180g)
Cebule obrac i pokroic w
krazki.
Papryke umyc, oczyscic z gniazd nasiennych, pokroic w paski.Na patelni rozgrzac
olej, podsmazyc na nim
cebule, nastepnie dodac
papryke, chwile razem smazyc, doprawic do smaku
sola i
pieprzem.
Mieso umyc, osuszyc, posolic i popieprzyc, usmazyc na pozostalym
oleju na dobrze rozgrzanym, po 1 minucie z kazdej strony. Przelozyc do zaroodpornego naczynia, nalozyc mase
cebulowo-paprykowa (kto lubi
moze posypac jeszcze
startym serem np. emmentalerem). Zapiekac w 200°C ok. 10 minut.Przepis dodaje do akcji:Przepis z: "Gut&günstig" nr 1/2013