ßßß
Dla 4 osob:750 g ziemniakow500 g brokulow400 g filetow z lososiasol200 g smietany creme fraiche2 lyzki musztardy francuskiej ziarnistejpieprz2 lyzki startego parmezanuZiemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie. Brokuly oczyscic, podzielic na rozyczki, zblanszowac we wrzacej, osolonej wodzie przez ok. 7 minut. Odcedzic. Ziemniaki pokroic w osemki. Lososia pokroic na kawalki. Smietane wymieszac z musztarda, doprawic do smaku pieprzem i sola. Lososia, ziemniaki i brokuly ulozyc w formie do zapiekania, polac smietana wymieszana z musztarda i posypac startym parmezanem. Piec w temperaturze 200 °C (z temoobiegiem- 180°C) ok. 20 minut.Przepis z: "Lisa. Kochen & Backen" nr 1/2011środa, 18 grudnia 2013, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »