Wykonanie
Tym razem zapraszam was do kuchni mojego
meza. Sos to jego wymysl ;) Polozenie sosu na spodzie od pizzy to moja podpowiedz- calkiem smakowite wszystko razem wziete :) Wykonanie calkowicie mezowskie, prawda, ze ladny?

Dla 4 osob:1 surowy gotowy
spod od pizzy (mozna oczywiscie zrobic samemu)1
papryka czerwona500 g
mielonego miesa wolowo-wieprzowego1 duza
cebula lub 2
maleolejjednen kartonik siekanych pomidorow w zalewiesol,
pieprz, mielona
papryka,
bazyliaCebule drobno posiekac i przesmazyc na
oleju wraz z
miesem na rumiano.
Mieso powinno byc dobrze wysmazone. Dodac
pomidory wraz z zalewa i
papryke posiekana w kostke. Podsmazyc az sos zgestnieje, wylozyc na
spod od pizzy i zapiec w piekarniku w temperaturze ok. 180°C przez 20-30 minut.