ßßß
Cookit - przepis na Muffiny podwojnie maslane z borowka amerykanska
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Muffiny podwojnie maslane z borowka amerykanska
Składniki
Borowik amerykański
Jagody
Mak
Proszek do pieczenia
Cukier
Cukier waniliowy
Maślak
Margaryna
Maślanka
Jajko
Wykonanie
W sam raz do szybkiej
kawki
z przyjaciolkami. Lubi je tez rodzina :) Dzieki dodatkowi
maslanki
i
masla
(podwojnie
maslane
) cudownie puszyste o pieknym bielutkim
ciescie
, rozplywaja sie w ustach :)
Na 12 sztuk:250 g
borowek amerykanskich
lub
jagod
275 g
maki
3 lyzeczki
proszku do pieczenia
150 g
cukru
1 paczka
cukru waniliowego
125 g
masla
lub
margaryny
do pieczenia250 ml
maslanki
1
jajko
Foremki mufinkowe wylozyc papierowymi papilotami.
Borowki
umyc i osuszyc. Wymieszac
make
z
proszkiem do pieczenia
.
Jajko
ubic z
cukrem
i
cukrem waniliowym
. Nastepnie dodac
maslo
i
maslanke
i wymieszac mikserem. Dodac
make
i szybko wymieszac. Dodac
borowki
i wymieszac. Napelnic
ciastem
foremki muffinkowe. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 °C (z termoobiegiem-pozostale- 175°C) ok. 25 minut.Przepis z: "
Tina
. Backen" nr 03/2011Przepis zgloszony do akcji:
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/07/Muffiny-podwojnie-maslane-z-borowka-amerykanska.html
Przepisy powiązane
Ciasteczka świąteczne
Ciasto marcepanowe
Jablecznik od Lisel
Placek brownie z orzechowa kruszonka
Na imieniny... muffiny :) z bananami i kruszonka.
Składniki powiązane (0)