ßßß Cookit - przepis na Muffiny podwojnie maslane z borowka amerykanska

Muffiny podwojnie maslane z borowka amerykanska

nazwa

Wykonanie

W sam raz do szybkiej kawki z przyjaciolkami. Lubi je tez rodzina :) Dzieki dodatkowi maslanki i masla (podwojnie maslane) cudownie puszyste o pieknym bielutkim ciescie, rozplywaja sie w ustach :)
Na 12 sztuk:
250 g borowek amerykanskich lub jagod
275 g maki
3 lyzeczki proszku do pieczenia
150 g cukru
1 paczka cukru waniliowego
125 g masla lub margaryny do pieczenia
250 ml maslanki
1 jajko
Foremki mufinkowe wylozyc papierowymi papilotami. Borowki umyc i osuszyc. Wymieszac make z proszkiem do pieczenia. Jajko ubic z cukrem i cukrem waniliowym. Nastepnie dodac maslo i maslanke i wymieszac mikserem. Dodac make i szybko wymieszac. Dodac borowki i wymieszac. Napelnic ciastem foremki muffinkowe. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 °C (z termoobiegiem-pozostale- 175°C) ok. 25 minut.
Przepis z: "Tina. Backen" nr 03/2011
Przepis zgloszony do akcji:
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/07/Muffiny-podwojnie-maslane-z-borowka-amerykanska.html