Wykonanie
Czyli swojski
kalafior z wody, okraszony
tarta bulka usmazona na
masle. Moje ulubione danie z dziecinstwa. Ostatnio wzbogacam go jeszcze gotowanym
jajkiem. Mozna tez dodac podsmazone paski
bekonu.Dla 3 osobpol sporego
kalafiora2
jajkasol3 lyzki
masla3 lyzki tartej bulki
Kalfior podzielic na rozyczki, ugotowac w osolonej wodzie, odlac
wode.
Jajka ugotowac na twardo, obrac pokroic w kostke. Na stopionym
masle uprazyc bulke na rumiano.
Kalfior posypac bulka i
jajkiem. W tej wersji to pelnowartosciowa kolacja, ktora smakuje ze swiezo upieczonym
chlebem ;)

A to
chleb mojego pomyslu, przepisu nie bedzie, bo robilam "na pale" ;) z
maki pszennej typu 550.

Mojej rodzinie tak sie spodobalo, ze juz ciagle chca wlasny, pieczony przeze mnie
chleb ;)