Wykonanie
Jeszcze jeden sposob na
wolowine, ostrzegam- mocno pikantne! ;) Co jednak nie odbiera jej smaku.Dla 8 osob:3 lyzki ziarenek
pieprzu (
Moze byc kolorowy, choc ja uzylam czarnego i
cytrynowego)8 filetow z
poledwicy wolowej
olej do smazenia1
cebula1 kieliszek
wodki1 kieliszek
czerwonego wina wytranego2 lyzki
smietany cfreme fraiche
Pieprz utluc w mozdzierzu lub pokruszc w inny sposob dosc grubo. Kotelty obtoczyc w
pieprzu, usmazyc na
oleju po 1 miniucie z kazdej strony. Kotlety przelozyc do rondla, na patelnie wlozyc posiekana
cebule, podsmazyc, wylac
wino i
wodke. Zagotowac, zalac kotety. Dodac
smietane, gotowac tak dlugo, w zaleznosci, od tego, czy kotlety maja byc krwiste czy wypieczone.To przepis z mojego kulinarnego archiwum... Na razie spedzam malo czasu w kuchni, ale mam nadzieje, ze sie to zmieni.Przepis z "Swiat Kobiety" 11/2010