ßßß Cookit - przepis na Przemyskie kotlety w pieprzu i winie

Przemyskie kotlety w pieprzu i winie

nazwa

Wykonanie

Jeszcze jeden sposob na wolowine, ostrzegam- mocno pikantne! ;) Co jednak nie odbiera jej smaku.
Dla 8 osob:
3 lyzki ziarenek pieprzu (Moze byc kolorowy, choc ja uzylam czarnego i cytrynowego)
8 filetow z poledwicy wolowej
olej do smazenia
1 cebula
1 kieliszek wodki
1 kieliszek czerwonego wina wytranego
2 lyzki smietany cfreme fraiche
Pieprz utluc w mozdzierzu lub pokruszc w inny sposob dosc grubo. Kotelty obtoczyc w pieprzu, usmazyc na oleju po 1 miniucie z kazdej strony. Kotlety przelozyc do rondla, na patelnie wlozyc posiekana cebule, podsmazyc, wylac wino i wodke. Zagotowac, zalac kotety. Dodac smietane, gotowac tak dlugo, w zaleznosci, od tego, czy kotlety maja byc krwiste czy wypieczone.
To przepis z mojego kulinarnego archiwum... Na razie spedzam malo czasu w kuchni, ale mam nadzieje, ze sie to zmieni.
Przepis z "Swiat Kobiety" 11/2010
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/02/Przemyskie-kotlety-w-piepru-i-winie.html