Dobra jest. Wszyscy o tym wiedzą.Seler & jabłko to para idealna, wiele razy się o tym przekonałam. Za wybitność ich połączenia mogę dać pociąć mój ulubiony fartuch ! I te smaki przy minimalnej ilości produktów. Orzechy wspomnieniem jesieni, która chyba w jakiejś dziwnej postaci jeszcze trwa .Składniki ( na 500 g sałatki) :seler korzeń 200g2 średnie jabłkaorzechy włoskie 40 gjogurt naturalny 70 g1 łyżeczka cukrupieprzsok z 1 cytrynySeler obierz, ugotuj do miękkości i pokrój w słupki. Skrop je połową soku z cytryny. Obierz jabłka, wydrąż gniazda i pokrój w kostkę. Skrop je pozostałym sokiem z cytryny. Orzechy niezbyt dokładnie posiekaj. Zrób sos : jogurt wymieszaj z cukrem i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misie i połącz z sosem.Smacznego !Wartość Kaloryczna 108 kcal ( 100 g sałatki )Białko 2,8 gWęglowodany 12 , 7 gTłuszcz 5 , 8 g