Wykonanie
Lato najpiękniejsze przybyło! Trzeba rozgrzać żołądeczki
słonecznymi daniami. Tortilla na nutę hiszpańską jest jednym z najfajniejszych, najszybszych i najmniej brudzących gary daniem. Na wegetariańskie smaki i studencką kieszeń. A ile tam warzyw i jak się można najeść! Ho ho ho.
Brokuł,
ziemniak,
kukurydza proszę Państwa.

Składniki (na 1 formę 20 cm / 4 porcje):4
jaja200 g
brokułów1
cebula3 łyżki
kukurydzy konserwowej3 małe
ziemniakipieprz,
sólpapryka słodka2 łyżeczki
oleju1 łyżka
mlekaZiemniaki obierz i ugotuj na miękko. Pokrój na plasterki. Ułóż na spodzie tortownicy (20 cm) wyłożonej papierem o pieczenia.
Brokuły podgotuj.
Cebulę posiekaj w kosteczkę i podsmaż na 2 łyżeczkach
oleju.
Jajka roztrzep z
mlekiem i przypraw
solą,,
pieprzem i
papryką słodką. Na
ziemniaki wyłóż
cebulkę,
kukurydzę,
brokuły. Zalej masą jajeczną. piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.


Wartość Kaloryczna 210 kcal (1 porcja)
Białko 11,2 gWęglowodany 20 , 7 gTłuszcz 8 , 8 g