Pyszne trufle na bazie herbatników. Proste do wykonania, a dzieci mogą pomagać :-). Doskonale się lepią i przechowują, równie dobrze smakują. Świetne na imprezy :-). Według przepisu podanego na forum Wizaż przez Sylwię18.Składniki:1 kostka miękiego masła (250 g)300 g herbatników typu "petitki" (3 paczki)¾ szklanki cukru pudru2 łyżki gęstej śmietany3 łyżki kakaoaromat rumowy150 g wiórków kokosowych + 50 g do obtoczeniaaromat waniliowyHerbatniki zmielić lub rozdrobnić mikserem na proszek. Dodać masło, cukier puder, śmietanę, utrzeć. Powstałą masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i aromat rumowy, do drugiej wiórki kokosowe (150 g) i aromat waniliowy. Łyżeczką nabierać porcje masy, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kokosie. Schłodzić w lodówce.Rada: trufelkikokosowe można formować w kulki od razu, rumowe będą musiały stężeć w lodówce około 2 godzin, sami wyczujecie ten moment. Do rumowych można również dodać posiekane orzeszki lub migdały. Z przepisu wyszło mi 30 kokosowych i 21 rumowych trufelków.Smacznego :)