ßßß
Niesamowite, miękkie, wilgotne babeczki, którym można nadać dowolne kształty ... Ich zapach zaprosi do kuchni wszystkich i nikt, absolutnie nikt, nie będzie w stanie im się oprzeć :). Przepis pochodzi z tej strony . Polecam!Składniki na około 10 babeczek:1 szklanka mąki3/4 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli3/4 szklanki drobnego cukru (dałam mniej)60 g masła, miękkiego2 jajka6 łyżek (90 ml) maślanki (lub jogurtu naturalnego)sok z 1 cytrynyotarta skórka z 2 cytryncukier puder - do oprószeniaMąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w naczyniu. Mikserem zmiksować masło z cukrem, aż będzie kremowe, powoli wbijać jajka, miksując. Do masy maślanej wsypywać na przemian suche składniki, wlewać maślankę, na końcu sok i skórkę z cytryny.Przygotować formę - do muffinek lub dowolną. Wypełnić papilotki prawie do pełna - nie urosną bardzo duże.Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 18 minut. Studzić na kratce.Smacznego :)