Wykonanie

Niesamowite
lody. Niespotykane. Na
mleku kokosowym, które dodaje im tropikalnego świeżego oddechu. Bez
jajek, a mimo to o idealnej konsystencji. Mega szybkie w przygotowaniu :-). Bardzo polecam!Składniki na około 600 ml
lodów:1 puszka
mleka kokosowego (400 ml)1/3 szklanki
cukru2 łyżki
kakao250 ml
śmietany kremówki 30% lub 36%1 opakowanie
ciastek oreo (150 g), połamanych na nieduże kawałkiWymieszać
mleko kokosowe,
cukier,
kakao - zmiksować blenderem. Dodać kremówkę i wymieszać. Schłodzić do temperatury lodówkowej.Schłodzoną mieszankę przelać do maszyny do
lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Na 5 minut przed końcem kręcenia
lodów dodać połamane
ciasteczka oreo.Ukręcone
lody przełożyć do schłodzonego pojemnika, przykryć, zamrozić.
Lody można również wykonać bez maszyny - schłodzoną mieszankę z lodówki zmiksować, by
lody się napuszyły, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia kilka
razy miksować, by
lody były puszyste i by nie wytworzyły się kryształki
lodu.Smacznego :-).* jeśli użyjecie kremowego
mleka kokosowego (o większej zawartości tłuszczu) można pominąć
śmietanę kremówkę lub dodać jej o połowę mniej

Źródło inspiracji - twopeasandtheirpod.com