ßßß
Niesamowite lody. Niespotykane. Na mleku kokosowym, które dodaje im tropikalnego świeżego oddechu. Bez jajek, a mimo to o idealnej konsystencji. Mega szybkie w przygotowaniu :-). Bardzo polecam!Składniki na około 600 ml lodów:1 puszka mleka kokosowego (400 ml)1/3 szklanki cukru2 łyżki kakao250 ml śmietany kremówki 30% lub 36%1 opakowanie ciastek oreo (150 g), połamanych na nieduże kawałkiWymieszać mleko kokosowe, cukier, kakao - zmiksować blenderem. Dodać kremówkę i wymieszać. Schłodzić do temperatury lodówkowej.Schłodzoną mieszankę przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Na 5 minut przed końcem kręcenia lodów dodać połamane ciasteczka oreo.Ukręcone lody przełożyć do schłodzonego pojemnika, przykryć, zamrozić.Lody można również wykonać bez maszyny - schłodzoną mieszankę z lodówki zmiksować, by lody się napuszyły, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia kilka razy miksować, by lody były puszyste i by nie wytworzyły się kryształki lodu.Smacznego :-).* jeśli użyjecie kremowego mleka kokosowego (o większej zawartości tłuszczu) można pominąć śmietanę kremówkę lub dodać jej o połowę mniej
Źródło inspiracji - twopeasandtheirpod.com